Onderzoek naar de oorzaak van vochtproblemen

Vochtproblemen

Deskundig onderzoek naar de oorzaak van vochtproblemen

Home » Vochtproblemen

Vochtproblemen

Over vocht doen er veel misverstanden de ronde. Op de plek waar je het vocht ziet is zelden de oorzaak van het vochtprobleem te vinden. Een foute analyse is dan ook eerder de regel dan de uitzondering. Vochtproblemen worden vaak ten onrechte toegeschreven aan optrekkend vocht of slechte ventilatie. In werkelijkheid zijn optrekkend vocht en slechte ventilatie nooit de hoofdoorzaken van een vochtprobleem.

Condensatie en schimmel

Isolatiegebreken en luchtlekken in woningen en andere gebouwen leiden ’s winters plaatselijk tot lage oppervlakte temperaturen. Op de koude plaatsen kan warme vochtige lucht condenseren en vervolgens vochtplekken en schimmel in huis veroorzaken. Condensatie en schimmel komen vaak voor in hoeken en achter meubels. Schimmels vermenigvuldigen zich door middel van sporen. De sporen van schimmels veroorzaken een muffe lucht en kunnen bij inademen tot ernstige gezondheidsklachten leiden.

Interne condensatie

Ongecontroleerde infiltratie van koude buitenlucht zorgt voor veel tochtklachten. Een ander gevolg van naden en kieren is een slecht werkend ventilatiesysteem. De warme, vochtige lucht die door naden en kieren naar buiten ontsnapt leidt tot problemen. Want wanneer de warme lucht afkoelt zal deze condenseren en kan zo vochtophoping in gebouwconstructies veroorzaken. Interne condensatie veroorzaakt grote schade aan gebouwen. Zeker bij energiezuinige nieuwbouw veroorzaakt slechte kierdichting grote vochtproblemen.

Onderzoek naar vocht

Bij ons onderzoek naar vochtproblemen en bouwkundige lekkages maken wij onder meer gebruik van thermografie, interne vochtmetingen, luchtvochtigheidsmetingen, blowerdoor, rook, UV lichtdetectie en een slagregentest. Met het blote oog zijn de oorzaken van isolatiegebreken en problemen met vocht meestal moeilijk te vinden. Maar door middel van technieken als thermografie kan Tochtklachten.nl de werkelijke oorzaken achterhalen en zo helpen gevolgschade en dure reparaties te voorkomen.

De kosten van een onderzoek naar vochtproblemen

De kosten van een onderzoek naar de oorzaken van vochtproblemen met gebruik van thermografie en diverse ander onderzoekstechnieken zijn vanaf €395 voor een woning. Voor een onderzoek van een kantoor, bedrijf, appartementencomplex of andere gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Enkele voorbeelden van vochtonderzoek

Tochtklachten.nl

Tochtklachten.nl is onderdeel van Energiekeurplus, onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de specialist in tocht, vocht, lekdetectie, thermografie – ITC Level 3 -, ultragrafie inspecties & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en de Kop van Noord-Holland.