Thermografie bij isolatiegebreken

Isolatiegebreken

Onderzoek naar isolatiegebreken

Home » Isolatiegebreken

Isolatiegebreken

Bij het aanbrengen van isolatie in woningen en andere gebouwen wordt helaas met grote regelmaat fouten gemaakt. Zowel bij nieuwbouw, woninguitbreiding, renovatie en na-isolatie ontstaan veel isolatiegebreken als gevolg van slecht vakmanschap en het gebruik van verkeerde materialen. Om tochtklachten, vochtproblemen en gebouwschade te vermijden is het belangrijk om de isolatie en luchtdichtheid te laten controleren.

Isolatiegebreken bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw komen veel bouwfouten en isolatiegebreken voor. Vaak door onvoldoende kierdichting en foutief aangebrachte dampremmers. In de winter bestaat er dan een groot risico op tochtklachten, vochtproblemen en schade door interne condensatie. Bij koud weer ontstaan er plotseling vochtplekken op de buitengevels. Maar ook het onjuist aanbrengen van isolatie kan tot kou en tocht leiden. Wanneer isolatie in de spouw niet goed tegen het binnenblad aansluit ontstaat er een ‘valse spouw’. Lucht kan rond de isolatie bewegen en hierdoor gaat 50% van de isolatiewaarde verloren.

Eindelijk hebben wij ons droomhuis gevonden.
Maar nu waaien we er van de bank …

Spouwmuurisolatie

Na het aanbrengen van spouwmuurisolatie bij oudere woningen met een ongeïsoleerde spouw ontstaan vaak vochtproblemen. Soms is dit het gevolg van onzorgvuldig werken tijdens het isoleren waardoor delen van de gevels niet van isolatie worden voorzien. Of door het isoleren van spouwmuren waarvan het buitenblad een te hoge dampdichtheid heeft. Maar het komt ook veel voor dat bestaande vochtproblemen bij het isoleren over het hoofd worden gezien en pas na het aanbrengen van de spouwmuurisolatie plotseling aan het licht komen.

De kosten van een isolatie onderzoek

De kosten van een onderzoek naar de kwaliteit van isolatie met gebruik van thermografie door een Level 3 gecertificeerd thermografie expert zijn vanaf slechts €395 voor een woning. Voor een isolatie onderzoek bij andere gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Enkele voorbeelden van isolatieproblemen

Tochtklachten.nl

Tochtklachten.nl is onderdeel van Energiekeurplus, onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de specialist in tocht, vocht, drone inspecties, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.