Tochtklachten in beeld gebracht met thermografie.

Tochtklachten

Gedegen onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten

Tochtklachten

Tocht in huis of op de werkvloer blijkt vaak een hardnekkig probleem te zijn dat het wooncomfort en arbeidsproductiviteit sterk aantast. Omdat tochtklachten zich alleen onder bepaalde condities voordoen zijn de oorzaken van deze klachten meestal zeer moeilijk te achterhalen. Wij doen daarom onderzoek naar kou en tocht in huis en op de werkvloer met gebruik van speciale apparatuur, zoals blowerdoor, thermografie, kunstmatige rook en een geavanceerde ultrasooncamera.

Tochtklachten

Luchtlekken, kieren en isolatiegebreken veroorzaken een onaangenaam binnenklimaat in veel woningen en bedrijfsgebouwen. Bovendien veroorzaken ze condensatie, schimmel, brandgevaar, aantasting van gebouwconstructies en zelfs gezondheidsklachten veroorzaken. Door naden en kieren op te sporen en af te dichten verhelp je comfortproblemen zoals tochtklachten, maar ook een nare geuren en geluidsoverlast in huis. Bovendien voorkom je vochtproblemen als gevolg van condensatie, gezondheidsklachten en onnodig energieverlies. In de praktijk blijkt er alleen door kierdichting vaak een energiebesparing van wel 20 tot 40% mogelijk!

Blowerdoortest

Een onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten voeren wij uit met gebruik van een blowerdoor. Tijdens een blowerdoortest brengen we een gebouw in onderdruk. Zodat wij kunnen een winddruk van 5 Bft op alle gevels tegelijk kunnen nabootsen. Daardoor stroomt door alle onbedoelde naden en kieren koude buitenlucht naar binnen. Met gebruik van kunstmatige rook en thermografie brengen wij de oorzaken van tocht in huis tijdens de test in beeld zodat de oorzaken van tocht kunnen worden verholpen.

De kosten van een onderzoek naar tocht

De kosten van een onderzoek naar de oorzaken van tocht in huis met gebruik van blowerdoor, thermografie of met kunstmatige rook zijn vanaf €395. Voor een onderzoek naar tocht bij scholen, kinderdagverblijven, kantoren, bedrijven en andere gebouwen geven wij graag een offerte op maat!

Enkele voorbeelden van onderzoek naar tocht

Tochtklachten.nl

Tochtklachten.nl is onderdeel van Energiekeurplus, onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de specialist in tocht, vocht, drone inspecties, thermografie – ITC Level 3 -, ultragrafie inspecties & blowerdoortest. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.