Blowerdoortest bij woning in Tijnje

Blowerdoortest bij aankoop van woning in Tijnje om tochtklachten te voorkomen.

Blowerdoortest bij aankoop woning in Tijnje

Wij  deden onderzoek bij een recent aangekochte woning in Tijnje. De woning is gevestigd in het pand een oud schooltje met een energielabel G. Het is dan ook duidelijk dat er nog veel aan de isolatie te verbeteren valt. Om de huidige situatie, tochtklachten te voorkomen en de kansen voor verbetering bij renovatie duidelijk in beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook.

Blowerdoortest bij renovatie in Tijnje

Tijdens het onderzoek van de woning met gebruik van Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook bleken er naast het isoleren van vloer, dak en gevel meer aandachtspunten te zijn om rekening mee te houden. Vooral de naad en kierdichting van bleek voor verbetering vatbaar. Tijdens de Blowerdoortest was er sprake van veel infiltratie van buitenlucht via naden en kieren bij aansluitingen en bij doorvoeren. Ook bleek er een lekkage te zijn waardoor het dak gedeeltelijk was aangetast door houtrot. Door bij renovatie in een zo vroeg mogelijk stadium deskundig onderzoek te laten doen kunnen isolatiegebreken, schade, tochtklachten en onnodige kosten worden vermeden.

Tochtklachten.nl

Tochtklachten.nl is onderdeel van Energiekeurplus, onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de specialist in tocht, vocht, thermografie – ITC Level 3 – & luchtdichtheidsmetingen met Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.