Blowerdoor bij nieuwe aanbouw in Hattem

Blowerdoor en thermografie bij aanbouw in Hattem

Blowerdoortest bij aanbouw in Hattem

Tochtklachten.nl deed een luchtdichtheidstest bij de nieuwe aanbouw van een woning in Hattem. Bij deze blowerdoortest maakten wij gebruik van thermografie en kunstmatige rook om luchtlekken op te sporen. Wij voerden het onderzoek uit in de ruwbouwfase, meteen na het aanbrengen van de kozijnen. Dit maakt het mogelijk om de aangetroffen problemen door een specialist in kierdichting te laten herstellen.

Blowerdoortest Hattem

Tijdens ons onderzoek in Hattem met Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook bleek dat er nog veel aan de kierdichting van de aanbouw te verbeteren viel. Met name bij de aansluitingen van het dak en van de vloeren op de gevels viel tijdens onderdruk veel infiltratie waar te nemen. Tijdens de blowerdoortest zijn de luchtlekken die wij opspoorden meteen voor een groot deel afgedicht door een specialist in kierdichting uit Duitsland. Dit leidde tot een aanzienlijke verbetering van het uiteindelijke testresultaat.

Blowerdoortest tijdens ruwbouw

Luchtlekken veroorzaken veel geluidsoverlast, warmteverlies, tochtklachten en schade door interne condensatie. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk een luchtdichtheidtest uit te laten voeren om deze problemen te vermijden. Bij voorkeur direct na het wind en waterdicht maken van een gebouw. De aangetroffen naden en kieren kunnen in de ruwbouwfase nog tegen lage kosten hersteld worden. Op een later moment blijft het herstel vaak achterweg vanwege de hoge kosten dat het dan met zich meebrengt.

Tochtklachten.nl

Tochtklachten.nl is onderdeel van Energiekeurplus, onafhankelijk onderzoek & adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn de specialist in tocht, vocht, thermografie – ITC Level 3 – & luchtdichtheidsmetingen met Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.