Blowerdoortest bij woning in Tijnje

Blowerdoortest bij aankoop van woning in Tijnje om tochtklachten te voorkomen.

Blowerdoortest bij aankoop woning in Tijnje

Wij  deden onderzoek bij een recent aangekochte woning in Tijnje. De woning is gevestigd in het pand een oud schooltje met een energielabel G. Het is dan ook duidelijk dat er nog veel aan de isolatie te verbeteren valt. Om de huidige situatie, tochtklachten te voorkomen en de kansen voor verbetering bij renovatie duidelijk in beeld te brengen maakten wij bij ons onderzoek gebruik van Blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook.

Lees verder >>

Blowerdoor bij nieuwe aanbouw in Hattem

Blowerdoor en thermografie bij aanbouw in Hattem

Blowerdoortest bij aanbouw in Hattem

Tochtklachten.nl deed een luchtdichtheidstest bij de nieuwe aanbouw van een woning in Hattem. Bij deze blowerdoortest maakten wij gebruik van thermografie en kunstmatige rook om luchtlekken op te sporen. Wij voerden het onderzoek uit in de ruwbouwfase, meteen na het aanbrengen van de kozijnen. Dit maakt het mogelijk om de aangetroffen problemen door een specialist in kierdichting te laten herstellen.

Lees verder >>

Blowerdoortest bij tochtklachten in Oosterwolde

Thermografie en Blowerdoor bij een bungalow in Oosterwolde.

Tochtklachten bij bungalow in Oosterwolde

Bij een bungalow in Oosterwolde deed Tochtklachten.nl onderzoek naar de oorzaken van tocht en van een hoge energierekening. Bij het onderzoek maakten wij gebruik van Blowerdoor en thermografie. Een Blowerdoor is een grote ventilator waarmee een woning in onderdruk kan worden gebracht zodat buitenlucht door naden en kieren wordt aangezogen. Thermografie is dé manier om binnenkomende koude lucht in beeld te brengen.

Lees verder >>

Thermografie bij Delta Instruments in Drachten

Thermografie bij Delta Instruments in Drachten

Thermografie inspectie Delta Instruments

Tochtklachten.nl deed een thermografie inspectie bij het gebouw van Delta Instruments aan de Kelvinlaan in Drachten. Men wil het pand uit 2009 graag energieneutraal maken. Maar in het verleden speelden er tochtklachten waarvan de oorzaak inmiddels verholpen zou moeten zijn. Het thermografisch onderzoek van de kantoren moest de kwaliteit van herstelwerkzaamheden bij de aansluitingen van sandwich panelen op de kozijnen en gevels aantonen.

Lees verder >>

Thermografie bij Vriescel van Huls BV in Vlagtwedde

Thermografie inspectie bij vriescel van Huls BV in Vlagtwedde

Thermografie vriescel Huls BV

In opdracht van Huls BV, producent van droge worst in Vlagtwedde voerde Tochtklachten.nl een thermografie inspectie uit bij een vriescel van het bedrijf. Het is belangrijk dat vloeren, gevels en plafonds van koel- en vriescellen in de levensmiddelenindustrie goed geïsoleerd en kierdicht zijn. Om de kwaliteit van opgeslagen producten te kunnen waarborgen maar ook om hoge kosten van overbodig energieverlies te vermijden.

Lees verder >>

Tochtklachten bij nieuwbouw in Haulerwijk

Blowerdoor en thermografie bij nieuwbouw woning in Haulerwijk

Blowerdoortest in Haulerwijk

Tochtklachten.nl deed onderzoek naar de oorzaken van kou en tochtklachten bij een recent opgeleverde nieuwbouw woning in Haulerwijk. Deze oorzaken zijn vaak erg lastig op te sporen omdat tocht zich alleen bij wind uit een bepaalde richting voordoet. Voor ons onderzoek deden we een luchtdichtheidstest met gebruik van Blowerdoor. Daarnaast hebben wij thermografie en kunstmatige rook ingezet om naden en kieren in de woning op te sporen.

Lees verder >>

Thermografie Brede School Drachten

Thermografie bij Brede School De Drait in Drachten

Thermografie bij Brede School in Drachten

Tochtklachten.nl deed een thermografisch onderzoek bij het gebouw van een Brede School in Drachten. Het doel van dit onderzoek van was om de kwaliteit van de gebouwschil en de isolatiewaarden van het schoolgebouw in beeld te brengen. Behalve thermografie maakten we bij het onderzoek van het schoolgebouw ook gebruik van endoscopie en ten slotte voerden we interne vochtmetingen bij de gevels uit.

Lees verder >>

Thermografisch onderzoek tochtklachten bij uitbouw

Onderzoek naar tochtklachten bij een nieuwe uitbouw in Zuidwolde met thermografie

Thermografisch onderzoek bij uitbouw Zuidwolde

Om de oorzaak van tochtklachten te achterhalen deed Tochtklachten.nl een thermografisch onderzoek bij een nieuwe uitbouw in Zuidwolde, Drenthe. Bij de woning werden recent een doorbraak in de voorgevel en in de rechtergevel gemaakt. Vervolgens is hier een uitbouw met daarin een nieuwe keuken tegenaan geplaatst. Maar helaas hebben de bewoners daarvan vanwege kou en tochtklachten nog nauwelijks gebruik kunnen maken.

Lees verder >>

Thermografie bij flat in Selwerd met vochtproblemen

Thermografie in verband met vochtproblemen en schimmel bij een flat in Groningen

Thermografie bij flat in Groningen

Bij een flat in de wijk Selwerd in Groningen deed Tochtklachten.nl onderzoek naar de oorzaken van vochtproblemen en schimmelklachten. Om de oorzaken van de klachten van de huurders van de appartementen te achterhalen deden we onderzoek met gebruik van thermografie en endoscopie in verschillende woningen. Daarnaast voerden we luchtvochtigheidsmetingen en interne vochtmetingen bij de gevels van het gebouw.

Lees verder >>

Tochtklachten bedrijfspand Vaatstra in Bedum

Thermografie bij installatiebedrijf Vaatstra in Bedum

Thermografie bedrijfspand Vaatstra Bedum

Tochtklachten.nl voerde een thermografisch onderzoek uit bij het bedrijfspand van installatiebedrijf Vaatstra in Bedum. Het pand met showroom, kantoren en magazijn aan de Verbindingsweg werd in 2007 in gebruik genomen. Sindsdien spelen er echter kou en tochtklachten op de werkvloer. Ondanks dat er al op diverse plaatsen extra isolatie en kierdichting werd aangebracht bleven de binnenklimaat problemen tot dusverre bestaan.

Lees verder >>

Thermografie bij warmtenet voor Waterbedrijf Groningen

Thermografie bij warmtenet voor Warmtestad, onderdeel van het Waterbedrijf Groningen

Thermografie bij warmtenet in Groningen

In opdracht van het Waterbedrijf Groningen brengen wij de leidingen van een warmtenet in de wijk Selwerd beeld met gebruik van thermografie. Het Waterbedrijf Groningen neemt het 50 jaar oude warmtenet over van woningcorporatie de Huismeesters. Het oude warmtenet verzorgt vanuit een centraal ketelhuis de collectieve verwarming van 4 appartementenflats in de omgeving van de Kornoeljestraat.

Lees verder >>

Thermografie bij een serviceflat in Delfzijl

Thermografie bij serviceflat Hoogwatum in Delfzijl.

Thermografie bij serviceflat in Delfzijl

Tochtklachten.nl werd gevraagd een thermografisch onderzoek bij een serviceflat in Delfzijl uit te voeren. Deze thermografie inspectie maakt deel uit van een duurzaamheidsstudie van VM consultancy. Naast een thermografie inspectie van de gebouwschil worden hierin de verbetermogelijkheden op installatietechnisch gebied en het effect van de maatregelen op het energielabel van de appartementen in deze studie onderzocht.

Lees verder >>

Thermografie inspectie VVE Bekenbuurt Blok 11 Zwolle

Thermografie inspectie VVE Bekenbuurt in Zwolle

Thermografie inspectie bij VVE in Zwolle

Tochtklachten.nl verrichtte een thermografie inspectie in opdracht van de VVE Bekenbuurt Blok 11 in Zwolle. De appartementen van de Vereniging van Eigenaren aan de Baaksebeek in Zwolle werden gebouwd in 1977 en waren lange tijd in beheer bij een grote VVE beheerder. Uit onvrede over het vele achterstallige onderhoud aan de woningen maakten de eigenaren van het blok zich los en richtten een eigen Vereniging van Eigenaren op.  Lees verder >>

Thermografisch onderzoek bij Accare in Emmen

thermografisch onderzoek bij Accare in Emmen

Thermografisch onderzoek Accare Emmen

Tochtklachten.nl deed thermografisch onderzoek bij het gebouw van Accare in Emmen. In de polikliniek biedt Accare zorg aan kinderen en jongeren met psychische problemen zoals ADHD, en angstproblemen. Bij het personeel spelen klachten over de verwarming en het binnenklimaat. Op diverse plaatsen is het te warm terwijl er elders juist tochtklachten zijn. Wij werden gevraagd om de oorzaak van deze problemen te achterhalen. Lees verder >>

Tochtklachten bij woonboerderij in Thesinge

thermografie en blowerdoor bij een woonboerderij in Thesinge

Thermografie & Blowerdoor woonboerderij Thesinge

Op advies van Bouwbedrijf BBN werd Tochtklachten.nl gevraagd een onderzoek te doen bij een woonboerderij in Thesinge. De ruim honderd jaar oude boerderij werd zo’n tien jaar geleden volledig geïsoleerd en tot woonhuis verbouwd. Ondanks de isolatie en een energiezuinig verwarmingssysteem is er sprake van tochtklachten en een hoge energierekening. Om de oorzaken op te sporen maakten wij gebruik van thermografie en Blowerdoor.

Lees verder >>

Thermografie bij een duurzame villa in Holten

Thermografie bij een duurzaam gebouwde villa in Holten.

Thermografie duurzame villa in Holten

Tochtklachten.nl deed een thermografie inspectie bij ‘Villa Capanna’, een duurzame villa in Holten. ‘Villa Cappanna’ is een bijzondere woning die eerder al in een TV uitzending van ‘Het Binnenste Buiten’ te zien was bij de KRO-NCRV. Het prachtige huis werd volledig gebouwd met gebruik van natuurlijke materialen. Het is voorzien van een groen dak, een hout gestookt fornuis, vloer- en wandverwarming en het voorziet in zijn eigen drinkwater en energie.

Lees verder >>

Thermografie senioren flats Woonzorg Nederland Ter Apel

Thermografie bij flats van Woonzorg Nederland in Ter Apel.

Thermografie Woonzorg Nederland Ter Apel

In opdracht van SW vastgoed verbetering voerde Tochtklachten.nl een onderzoek uit bij een wooncomplex in Ter Apel, gemeente Vlagtwedde. Het complex aan de Doctor Tijdensstraat bestaat uit 7 flats waarin 150 twee en driekamerwoningen voor ouderen gevestigd zijn. Binnenkort zullen de senioren flats uit het begin van de jaren 70 door eigenaar Woonzorg Nederland worden verduurzaamd.

Lees verder >>

Tochtklachten bij nieuwbouw in Ootmarsum

Thermografie, Blowerdoor en rookproef bij tochtklachten in Ootmarsum

Thermografie bij tochtklachten in Ootmarsum

In opdracht van de Raad van Arbitrage voor de Bouw voerde Tochtklachten.nl een onderzoek uit bij een woning in Ootmarsum (Overijssel). Het ging om een nieuwbouw woning uit 2016 waar tochtklachten bij de keuken in de uitbouw spelen. De woningeigenaar en het bouwbedrijf kwamen er onderling niet uit. Vandaar dat uiteindelijk via Woongarant en de Raad van Arbitrage voor de Bouw naar een oplossing werd gezocht.

Lees verder >>

Thermografie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie inspectie bij een zorgcentrum in Ten Boer

Thermografie bij zorgcentrum in Ten Boer

Tochtklachten.nl voerde een thermografie inspectie uit bij een zorgcentrum uit 2003 in Ten Boer. Het doel van het onderzoek van het seniorencomplex in het centrum van het dorp was om de kwaliteit van de bouwkundige schil in beeld te brengen. Bij ons thermografisch onderzoek maakten we verder onder meer gebruik van endoscopie en vochtmetingen om het isolatie niveau en de oorzaak van de aangetroffen vochtproblemen te achterhalen.

Lees verder >>

Lekdetectie onderzoek rijksmonument Groningen

Lekdetectie onderzoek bij een rijksmonument in Groningen

Lekdetectie onderzoek Groningen

In opdracht van Schove Verhuur B.V. voerde Tochtklachten.nl een lekdetectie onderzoek uit bij een monumentaal pand aan het Lopendediep 8 in het centrum van Groningen. Het betreft een Rijksmonument waar het Museumhuis Groningen is gevestigd. Het Museumhuis Groningen maakt deel uit van Erfgoedpartners, dit is een kennis- en adviescentrum voor beheerders van cultureel erfgoed in de provincie Groningen.

Lees verder >>